#FetsxCat

#FetsxCat

dilluns, 19 de juliol del 2010

TENIM MEMÒRIA!!!




Fa calor, molta calor. Diuen que les temperatures aniran pujant i pujant. Els que treballen esbufeguen, en canvi, els que estan de vacances n’estan la mar de contents.

M’agrada quan arriba aquesta època de l’any, el meu poble s’omple de gent. Persones de tot arreu del món, de diferents cultures, edats, països convergeixen en una mateixa vil·la amb un objectiu comú. VACANCES!!

Platja, tranquil·litat, però també diversió, mar, sol, brisa marina a la nit, festa major, sopars a la fresca, sardanes, havaneres, correfoc, gegants i un va i ve de tradicions del municipi i del país que els transmetem quan venen. Sempre i quan les continuem fent, es clar... Sort en tenim de les associacions malgratenques.

Aquest estiu és una mica diferent. Sembla ser que tots estem una mica revolucionats. Els catalans viatgem un xic menys fora de les nostres contrades, això sí a casa no ens quedem. Anem als pobles de la costa a prendre el sol, banyar-nos al mar i fer vida estiuenca. És fantàstic veure turisme familiar i, de terra al costat dels estrangers. Però tot i estar de vacances tenim els nervis a flor de pell. Esclata la sentència del tribunal constitucional, un milió i mig de patriotes surt al carrer. L’endemà de tot això com si una guerra s’hagués declarat, casualitats de la vida? Potser si, la “roja” guanya el mundial i surten pels carrers a celebrar-ho com si la fi del món hagués arribat.

Suposo que us estareu preguntat que te a veure, les vacances, la platja, la gent de fora, els d’aquí, el TC o la selecció de futbol.
Doncs és ben fàcil, el país està ben enrevessat crisis, sentència, globalització i podria continuar posant exemples...

Tot és una estratègia, si ho fem esclatar tot i després anem de vacances, al setembre quan tornem arribarem amb les piles carregades, com nous. Així ningú recordarà la retallada del TC ni la retallada de les tradicions municipals, ni res de res.

És per això que tenim una feina a fer. Fer vacances si! Recuperar-nos també i, agafar energies per encarar el nou curs. Haurem de recordar que SOM UNA NACIÓ: NOSALTRES DECIDIM.!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada