#FetsxCat

#FetsxCat

divendres, 11 de novembre del 2011

El joc de la democràcia!


Fa molts dies que no parlo de política municipal, per diverses raons. Una d’elles perquè volia deixar passar un cert temps, per tal de donar espai al govern (PSC-PP) a engegar les diferents accions de govern que tinguessin previstes. Però realment, després del ple d’ahir, no me n’he pogut estar.

Doncs bé, us posaré en situació, per tal que podeu entendre els motius pels que em sento profundament preocupat, trist, i alhora “indignat”. Com la majoria sabeu a Malgrat el plenari està configurat de la següent forma, tenim un govern en minoria format per PSC (6)+ PP (2)=8 i, l’altre cantó trobem l’oposició amb CiU (5)+ ERC (3)+ICV (1)=9.

Ahir va tenir lloc el ple ordinari del mes de novembre (que per tercer mes consecutiu canvien de dia...) on faltava la presencia d’un regidor del PSC, per tant ahir els punts que van passar per l’ordre del dia eren votats per una totalitat de 16 regidors. Així doncs, ahir l’equip de govern tenia una totalitat de 7 vots.

Dit tot això, el que em preocupa, no és el fet que hi hagués un regidor més o no. El que realment em preocupa és el menysteniment per part de la sra Alcaldessa, Conxita Campoy vers als acords de ple aprovats ahir. Ahir es van presentar tres mocions, dues per part del grup municpal ERC i una per part del grup municipal de CIU, totes tres aprovades per majoria absoluta.

La primer moció parla d’impulsar una nova iniciativa per part de l’ajuntament que insti a la població a engalanar el poble per les Festes Majors, utilitzant la senyera com a símbol de poble (ja que en aquests moments no en tenim cap de propi) i, demanant que la pengi qui vulgui al balcó tal i com és fa l’onze de setembre o per St. Jordi. La moció va ser aprovada per majoria absoluta 9 vots a favor (CIU, ERC, ICV) i 7 en contra (PSC,PP) en el ple i davant de la població. Un minut després d’haver fet la votació, la sra. Campoy amb aires d’ indignada deixar una frase com aquesta,(cito textualment): “Que quedi clar que això NO ho farem per molt que la moció estigui aprovada”.

Al principi del text us deia que em fa sentir trist la forma de fer que té aquest govern, és evident que cada partit fa les coses a la seva manera, però el que és intolerable és que per tot allò que els nostres avis van lluitar, van sofrir i finalment avui dia tots gaudim, allò que anomenem democràcia, ens la carreguem amb una frase com la que ahir ens va deixar anar la persona que suposadament te cedida la vara de “mando” com a màxim responsable del municipi. El ple és el màxim òrgan de govern d’un ajuntament i, l’exemple més clar i reiteratiu de la democràcia. Sembla ser que hi ha persones que segueixen encallades en el passat i no han evolucionat.

Fa escassament mig any, parlàvem que volíem un canvi, que junts el podíem fer, moltes de les persones hi van creure i ens van donar suport, aquesta és la nostra tasca dins l’ajuntament, nosaltres, els regidors de CiU seguim treballant dia a dia, per evolucionar, donar vida, il·lusió, oportunitats al nostra poble i, ho fem amb el respecte,transparència, coherència i sentit comú que ens caracteritza. Per tots aquests motius crec que és bo que els malgratencs i malgratenques estiguin al corrent del que es cou a la casa consistorial i de les barbaritats que una senyora ens deixa anar quan li sembla bé, sense pensar les repercussions que això pot ocasionar.

2 comentaris:

  1. Res de nou al nostre municipi. De nou l'alcaldessa s'ha retratat i ens mostra el seu veritable perfil dictatorial antidemocràtic.
    Teniu nou vots. Gestioneu-los bé i feu fora de l'ajuntament aquesta colla d'acomodats que governen contra el poble i saquegen l'erari públic en benefici propi.

    ResponElimina
  2. Xavier el que dius és molt greu.....

    ResponElimina