#FetsxCat

#FetsxCat

divendres, 20 de gener del 2012

Benvolguts malgratencs i malgratenques

Fotografia de la revista som-hi






No és el primer cop que escric a la revista “Som-hi”, però si que és el primer que ho faig dirigint-me a vosaltres com a regidor de Malgrat de Mar.

En les dates que estem el que toca és desitjar-vos un feliç any i, sobretot pels temps que corren demanar que sigui molt pròsper.

Dit això, el que vull amb aquestes línies és fer arribar unes reflexions sobre la meva valoració aquest darrer any. Un any de canvis al consistori, un any d’eleccions municipals on els ciutadans ens vàreu donar un gran recolzament. Quan algú es presenta a unes eleccions municipals ho fa amb la il·lusió i l’empenta de poder treballar pel poble, ajudar, canviar coses. Allò que diríem: contribuir a afegir el teu granet de sorra. Amb aquest objectiu és amb els que vaig fer el pas, i aquest és el motiu pel qual dia a dia intento treballar pel nostre poble. Per aquesta mateixa raó no puc entendre el comportament de gent que fa més de 20 anys que governa, davant d’una iniciativa necessària pel municipi com és la moció que va presentar el grup de CiU en el ple de novembre, demanant senzillament la remodelació del pavelló vell, l’equip de govern hi vota en contra. Malgrat la seva postura, la moció es va poder aprovar amb majoria absoluta, és a dir, 9 vots a favor de l’oposició (CiU, ERC, ICV), però el més sorprenent va ser la negativa afirmació del govern dient que, tot i aprovar-se la moció, com ajuntament no pensaven fer-ho. Són coses que encara no entenc.

Donada aquesta actitud injustificada per part del govern davant una simple moció que vol millorar un equipament esportiu, en el punt de precs i preguntes algú del públic va intentar arrencar el compromís de l’alcaldessa de vetllar per la seguretat dels usuaris del pavelló. La resposta obtinguda va ser que només milloraria el pavelló si l’obra per aconseguir-ho és de baix cost, posant de manifest que posa per davant l’economia abans que la seguretat dels vilatans de Malgrat.



Al inici del mandat el nostre grup demanava que aquesta fos una nova etapa, una nova manera de fer les coses, una nova manera de fer política, amb diàleg i participació entre tots els grups i, sobretot, participació ciutadana. Però aquest canvi ha de venir per les dues bandes, oposició i govern, ha de ser recíproc. Per ara, l’equip de govern no ha mostrat voluntat de cooperació. Un exemple ben clar el tenim a l’empresa de turisme on l’equip de govern PSC-PP s’ha atribuït una majoria que no té sense respectar la proporció de forces polítiques del Ple municipal. Ells mateixos ens definien en un escrit publicat a un mitjà digital, amb el títol de “Malgrat is diferent” posant exemples d’altres municipis on l’oposició coopera amb el govern, però, es clar, no ens deien que el govern també coopera amb l’oposició.



Governar en moments de crisi no és pas un regal, no és una tasca fàcil, cal tenir idees i ser enginyosos, però sobretot cal canviar la manera de fer les coses. Ja no podem seguir fent les coses tal i com és feien fa 15 o 20 anys. Ara cal treballar en xarxa, treballar amb tots el grups que participen de la vida política, amb el ciutadà, amb els municipis que ens envolten compartint serveis i costos. Aquí novament topem amb un equip de govern en minoria que torna a demostrar que “Malgrat és diferent”, i mentre la majoria d’ajuntaments mancomunen els serveis, a Malgrat pretenem desvincular-nos de qualsevol relació amb altres municipis.



Tot plegat, em diu que canviar el govern era i és necessari, i després de fer les valoracions del 2011 m’encoratja a continuar treballant amb més força que mai. A la carta que he escrit a Ses Majestats els Reis d’Orient he demanat principalment feina i salut per tothom, però també he demanat per Malgrat una nova manera de fer les coses, més diàleg, més respecte, més consens i participació, entre altres coses. Potser demano massa, no ho sé, potser tot i ser màgics, és realment difícil aconseguir aquests objectius...

Només espero que, com jo, altres persones que governen el nostre poble facin una reflexió per tal de començar l’any amb una nova actitud.

Tot esperant que aquest nou any 2012 vingui carregat de bons propòsits, noves il·lusions, projectes, alegries i sorpreses positives. Us desitjo de tot cor una bona entrada d’any amb tots els que estimeu.





Jofre Serret i Ballart
Regidor
Grup Municipal de CiU
Ajuntament de Malgrat de Mar.



Article publicat a la revista "Som-hi"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada