#FetsxCat

#FetsxCat

dilluns, 3 de desembre del 2012

L’ambient de Festa Major arriba la porta.





Tornem arribar al mes de desembre, mes de múltiples celebracions. Però per  Malgrat i els malgratencs encara és un mes més diferent. A Malgrat celebrem la Festa Major de Sant Nicolau, coneguda també com FM d’hivern. 

Una festa especial, molt nostre, de tots els malgratencs i malgratenques, feta per a gaudir tota la família. Els vilatans, tot i el fred gèlid que talla la cara, sortim al carrer i participem de les activitats que les associacions organitzen. Recordo com ,de ben petit, sentia el repic de campanes que ens anunciava l’inici de  la festa major, i amb ell l’arribada de St Nicolau. Sempre m’ha agradat poder compartir la sortida d’ofici, els gegants, la fira de sant fira de Nadal o St Nicolau, antigament coneguda com a Fira de la Unió de Pagesos (iniciada el 1980), amb parades de productes del camp, vins i herbolaris, artesania, avets i caga-tions. 

Recordo amb molta remembrança com havia participat del tradicional concurs de colles sardanistes improvisades que es fa des de 1937. Així com també, recordo com aquests dies es parla d’aquelles activitats que ja no es fan com ara la  Nit de l'Esport Malgratenc (des de 1981), amb elecció de l'esportista de l'any. "Cross" popular (des de 1982), concurs de fotografia (des de 1982) etc. 

La Festa Major d’un poble no deixa de ser el reflex de la cultura, de la societat i, en efecte, de tots i cadascun dels ciutadans que viuen al municipi. I així és com puc descriure la festa de Malgrat, una festa que davant les adversitats que al llarg dels anys ha patit, i pateix, ja bé sigui per la guerra als anys 30, o bé econòmicament ,  o bé en no rebre el ple suport consistorial que hauria de tenir, la festa continua any rere any lluint i fent sentir-nos a tots dignes de formar part de Malgrat.

Bona Festa Major de St. Nicolau!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada