#FetsxCat

#FetsxCat

diumenge, 2 de març del 2014

Tant se val si és vermell o blau



Aquest any, el 2014, és un any de canvis i grans oportunitats pel nostre país, un any en que els catalans prendrem grans decisions. Els malgratencs i les malgratenques tindrem un paper clau i important en el procés del dret a decidir de Catalunya: va quedar més que palès, amb la gran participació a la via catalana del passat 11 de setembre, que una gran majoria volem poder votar.

Per aquest motiu em va sorprendre el resultat de les votacions sobre les mocions pel dret a decidir, la del suport a la llengua catalana,  la petició de delegació a la Generalitat de Catalunya per realitzar una consulta legal... presentades per l'oposició (CIU-ERC-ICV) en el ple municipal del mes de febrer. Les mocions van ser aprovades amb majoria absoluta per l'oposició en ple i, com ja és habitual, el govern de Malgrat (PSC-PP) va votar en contra de totes aquelles mostres de suport que es puguin emprendre des del consistori a favor del dret a decidir i a la cultura catalana.

Un fet que com deia s’ha convertit en una tònica normalitzada i, és que el PSC de Malgrat fa onze anys que governa amb el PP i, suposo, que el dia a dia fa que s'empeltin en els mateixos arguments, pensaments i formes de fer. És més que evident que per poder compartir un govern durant una dotzena anys s'ha de compartir un mateix projecte, una visió idèntica de com volen el país i el poble i, és llavors, quan ho comences a comprendre tot: voten exactament el mateix i cada cop treballen més en una mateixa línea perquè el PSC de Malgrat es troba, cada vegada, més a prop del Partit Popular.


Totes les postures són respectables, però els malgratencs i malgratenques tenim dret a saber qui triem per governar la nostra vila, i si un es presenta sota el paraigües d’unes sigles és perquè les seves conviccions son similars o s’hi assemblen molt. En el cas de Malgrat podem comprovar que no és així, ja que tant és ser de color vermell o blau, el vot serà el mateix.



article publicat a la revista www.somhi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada