#FetsxCat

#FetsxCat

dimecres, 24 de juny del 2015

Un nou estiu que comença



Aquest matí he sortit a passejar, com m'agrada fer-ho en dies com avui, on la tranquil·litat envaeix tots i cadascun dels raconets de la nostra vila. Caminar pels voltants de la mar, sentir com la brisa marina m'acarona la cara, tot respirant profundament, quan de sobte una olor especial em fa tornar a la realitat, el de la pólvora, que em recorda que tan sols unes hores abans, aquest mateix indret era ple de festa i gresca. Un aroma que delata que s'ha celebrat, com cal, la revetlla de Sant Joan. Un festa molt nostra, de casa, de Malgrat, i de tots els catalans i catalanes.

Una nit on tots preparem les taules i guarnim, amb llums i garlandes, les terrasses i jardins, o ens apleguem en una taula ben aprop del mar. Una taula envoltada de família, amics, veïns o coneguts. Tots sopem i esperem ansiosos el moment en que les coques presideixen la taula. Mentre els petards van sonant i, augmentat el festival de sorolls, la foscor de la nit més curta de l'any ens va envaint i, amb ella, les ganes celebrar que un nou estiu comença. La nit és curta però les ganes de fer gresca i xerinola no s'acaben.

Avui és un bon dia per cremar a la foguera allò que és vell i donar pas a les coses noves que han de venir i, és que sense cap mena de dubte aquest és un estiu nou que comença. Un estiu que, personalment, he esperat amb molta il·lusió ja que obro o, millor dit, obrim una etapa de la vida. Deixar de caminar sols per fer-ho conjuntament tot compartint els plaers de la vida.

Espero que hàgiu pogut gaudir d'una bona revetlla amb família i amics. Moltes felicitats a tots els Joans i Joanes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada