#FetsxCat

#FetsxCat

dimarts, 14 de febrer del 2012

S’enxampa abans un mentider que un coix.

No sóc gaire d’explicar llargues històries ja que penso que les lectures han de ser amenes, curtes, però aquesta vegada crec que l’ocasió val la pena.

En la darrera sessió del plenari va tornar a sortir el tema del Malgrat, desperta!

El Malgrat, desperta! Per aquells qui encara no n’estiguin al corrent, és una marca que la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Malgrat de Mar va crear pels voltants del mes de juny del 2010. La idea no era només nostre sinó de l’antiga campanya de Barcelona que l’equip de l’actual alcalde Trias havia ideat. Doncs bé, vàrem crear aquesta marca amb una imatge en la que els malgratencs i malgratenques ens hi sentíssim identificats.
Vàrem contractar les contraportades de la revista “Som-hi”, per fer-ne la difusió pertinent a uns mesos vista, i es va editar la pàgina web.

La nostra sorpresa va ser quan la ràdio de Malgrat, “Ona Malgrat” va presentar el mes d’octubre la graella de programació als regidors i, dos dies més tard, la presentava a la població. En aquesta programació veiem que de 8 a 9 del matí hi havia un programa anomenat “Malgrat desperta” (com es pot veure les paraules són les mateixes però el significat és un altre ja que no té ni la coma ni el signe d’exclamació).

Però les sorpreses no acaben aquí, 15 dies després de posar en marxa la pàgina web, l’alcaldessa del nostre poble ens explica en el ple del mes de novembre de 2010 que s’han vist obligats a gastar-se 6.000 euros de l’ajuntament per registrar el nom de “Malgrat desperta” ja que hi ha algú que ha intentat usurpar el nom. Uns dies més tard diuen que l’equip de govern s’intenta posar en contacte amb els propietaris de la pàgina web. Tot seguit la JNC fem una roda de premsa explicant com ha succeït tot i oferim diàleg a l’alcaldia. Aquest diàleg mai va arribar.

http://diarimaresme.com/2010/polemica-per-la-marca-malgrat-desperta/


Per altra banda engeguem la maquinària i ens sorprenem de nou, tot veient que el que ha registrat l’ajuntament de Malgrat de Mar no és el nom del programa de ràdio, “Malgrat desperta”, sinó el nom de la pàgina web: “Malgrat, desperta!”.

Aquí ja ens va semblar que la cosa grinyolava una mica, el temps ha anat passant i sembla que és un tema que a la màxima autoritat del municipi li molesta força. En el ple de novembre del 2011 els grups a l’oposició (CiU, ERC, ICV) aprovem una moció per adherir Malgrat de Mar a l’Associació de Municipis per la Independència, l’alcaldessa ens diu que no pensa complir els acords de ple ja que segons ella adherir-nos costarà diners al poble i això és pagar la política als partits. (Encara avui no hi ha cap quota definida i en cas de ser-hi veuríem que decidiríem els regidors). En aquell ple li recordo que no li va tremolar la mà en gastar-se 6.000 euros en registrar el nom d’una marca utilitzada per JNC amb la finalitat de beneficiar-se políticament.

Però el més important de tot plegat esdevé en aquest ple, el de febrer 2012, on, com deia, va tornar a sorgir el tema, aquest cop és la mateixa alcaldessa que el posa damunt la taula. Li pregunto que quin benefici n’han tret de registrar el nom MALGRAT, DESPERTA! (que per altra banda no és el del programa), tota enfurismada i amb el to pujat deixar anar la frase: d’ENTRADA AIXAFAR-VOS LA CAMPANYA!!!!

És a dir, que realment quan va registrar el nom pensava que estava aixafant la campanya de Convergència i Unió per tal de que aquest grup no poguéssim tirar endavant el nostre projecte. Per sort no era el cas, ja es va veure que la campanya n’era una altra.

És molt greu, aquestes afirmacions són molt greus i més en temps de crisi. Que el govern PSC-PP es gastés 6.000 euros del tots els malgratencs i malgratenques per tal de intentar que no poguessin fer una campanya és molt greu, com també ho és intentar a més a més responsabilitzar-los d’aquesta despesa que ells van gastar.


Qui es paga la política?

Us deixo el tall de la intervenció del ple, on queda ben reflectit el motiu pel qual es van gastar aquests diners.




7 comentaris:

  1. "Quina vergonya, quina vergonya, quina vergonya, això és emocionant, ja va tenir una bona mestra"...
    Això no és un ajuntament, es miri com es miri i per molt que es miri, això és un autèntic femer.

    ResponElimina
  2. Senyor Jofre Serret.

    Tots coneixem la Conxita, i sabem perfectament quin peu calça; que precisament no és la millor persona com a exemple a seguir en la política. I dic això per a que quedi constància de que no en sóc seguidor, ni deixeble, ni afiliat del seu partit ni res per l'estil.

    Això no treu, coneixent la seva pròpia persona (em refereixo a vosté), que doni per descomptat que els que el coneixem sapiguem que no ets un "penques", perque n'hi ha que si que ho pensem. Si has arribat on ets (que no ñes gaire), no ha estat per rendiments, ni eficiencia; sino a base de guanyar-te la gent amb paraules sense sentit.
    Sino com a prova, com expliques que tú, que vas treure un notable (o casi bé) com anota final del batxiller a l'IES de Malgrat, després suspenguessis dues vegades la selectivitat (cosa que no et va permetre ser universitari i acabessis fent un mòdul de grau superior)? La resposta és ben fàcil, essent "amic" (per dir-ho d'alguna manera) del professorat.

    Només com a consell, dir-te que cal que se't baixin una mica els fums.

    ResponElimina
  3. Triste cosa es no tener amigos, pero más triste debe ser no tener enemigos, porque quien enemigos no tenga, señal de que no tiene: ni talento que haga sombra, ni valor que le teman, ni honra que le murmuren, ni bienes que le codicien, ni cosa buena que le envidien.

    ResponElimina
  4. Jofre,

    Els que et coneixem bé sabem que allò que aconsegueixes és per mèrits pròpis. Que ets una persona responsable i compromesa. Que has afrontat dificultats amb maduresa. Que ensopegar en un examen -que no pas en 2- no és res tant greu ni t'ha fet rendir-te mai, perquè no ets d'aquells que es rendeixen facilment. Que gràcies aquesta circumstància avui tens una titulació de grau superior que et permet treballar en una bona feina i pagar-te els estudis universitaris. Que ets un estudiant excel.lent i millor persona.

    Els que et coneixem bé també sabem que al món hi ha persones envejoses, i que a les persones envejoses els costa apreciar les coses positives de la vida. Aquest comportament ve motivat per un sentiment de buidor intern i d’inferioritat que senten i no poden evitar. L’enveja, com tota la resta d’emocions negatives, té un component egoista.

    També sabem que la gestió negativa de l’enveja implica un menyspreu personal o sentiment d’inferioritat producte d’una manca de riquesa espiritual o d’estima raonable envers un mateix. Per tant l’autoconeixement, equanimitat i l’autoestima adequada basada en el reconeixement del treball fructífer, l’admiració i el desig de bondat envers els altres i l’assumpció de les responsabilitats són quatre ingredients que alliberen la persona de l’enveja, la qual cosa fa que un es torni més equànime, fort, savi i sigui més feliç. Un consell que humilment ofereixo al teu "admirador" secret.

    ResponElimina
  5. http://www.maresme360.cat/2264/polemica-inutil.html

    ResponElimina
  6. Si, jo també he llegit aquest escrit de la sra campoy, però està clar que és una versió 'adaptada' perquè, com es pot escoltar a l'audio, reconeix que ho va fer per aixafar la campanya de ciu i no pas per salvar el nom del programa... En qualsevol cas està clar que en algun lloc menteix, ja que canvia la versió, jo no, perquè no tinc res a amagar

    ResponElimina
  7. “Fa més de vint anys que lluito per construir poble respectant valors com l’honestedat, la humilitat, l’esforç, la justícia, el respecte, la responsabilitat o la tolerància, entre molts altres”
    Això deia l'alcaldessa en el seu article i una cosa tinc clara: ni és honesta, ni és humil, ni és justa, ni respecte ningú, ni és tolerant. Això sí, se li ha de reconèixer l'ESFORÇ per no acomplir cap d'aquestes virtuts i la RESPONSABILITAT que li obliga el càrrec d'alcaldessa a fer veure que sí que les té.
    Jofre, endavant. Ets un bon tiu.

    ResponElimina