#FetsxCat

#FetsxCat

diumenge, 6 de maig del 2012

El premi compromís!



El Premi Compromís l’atorga cada agrupació comarcal de la JNC a personalitat o entitat destacada per la defensa de la llengua i cultura catalana així com també el seu compromís social amb el territori. 

La JNC de Malgrat de Mar, enguany, hem decidit per unanimitat atorgar el premi a la revista “Som-hi!”  un mitjà de caràcter independent que, des del 1977 fins avui, és l'altaveu dels veïns de Malgrat de Mar, apropant la seva opinió a les llars malgratenques.

Una revista d’informació general,local i comarcal que com hem dit va començar l’octubre 1977 amb un titular de rellevància “Ja tenim Generalitat”. Un mitjà que sempre ha estat i està al costat dels ciutadans. Un mitjà que no censura, un espai a punt per a que qualsevol veí pugui dir la seva, així s’ha convertit en l’únic mitjà local de referència per comunicar entre tots els vilatans la informació del que passa al municipi.



Preparant el premi compromís i estudiant la llarga trajectòria d’aquesta revista hem pogut observar les notícies que al llarg d’aquests 35 anys han passat a Malgrat de Mar, el més sorprenen és que moltes d’elles, encara avui dia, podrien ser portades actuals. “No al peatge!!” “Les contribucions especials”, “Salvem Can Campassol”  O “Benvinguts a Malgrat” (amb una imatge de l’entrada de Malgrat inundat com si fos una piscina, tal i com actualment encara podem veure). O d’altres que malauradament ja no es podran tornar a repetir “10 anys de tvMalgrat”, “Vestigi desaparegut” fent referència a la Bòbila de l'antiga fàbrica de l’aigua.

Donat que és un mitjà que informa, explica i comunica el que passa al nostre municipi, a la nostra comarca i nostre país, Catalunya, i que més a més ens ha apropat, a través d’entrevistes, personatge importants sempre en català i, per tant, sent una de les primeres revistes que comunicava en català després de la dictadura franquista creiem que és important ressaltar aquesta tasca i coincidint amb l’any 35e aniversari del “Som´hi!”volem reconèixer-los aquesta feina mitjançant aquest guardó. 

5 comentaris:

  1. Doncs sí, molt encertat. Per què a Malgrat no s'ha fet mai al Som-hi! un reconeixement oficial?. Si no m'equivoco, no hi ha cap altre mitjà local amb aquesta trajectòria.

    ResponElimina
  2. Potser perquè des de l'Ajuntament no es sap valorar la feina de persones que no depenen d'un sou del consistori. Parlant dels mitjans de comunicació de Malgrat em pregunto: per què cap dels treballadors de la ràdio municipal no ha estat mai seleccionat per concurs públic? Si no m'equivoco, són treballadors de l'administració pública i, com a tals, haurien de passar unes proves selectives obertes a tothom... Aquest fet té algun efecte sobre la credibilitat que els veïns i els ciutadans en general otorguen als mitjans de comunicació?

    ResponElimina
  3. El més important és donar el reconeixement que es mereixen, encara que institucionalment el govern no ho hagi fet.

    Felicitats de nou al Som-hi i a tots i cadascun dels col·laboradors que han fet i fan possible que la revista existeixi.

    ResponElimina