#FetsxCat

#FetsxCat

diumenge, 18 d’agost del 2013

Un vaixell a la deriva!

Cada dia que passa em sento més orgullós de ser malgratenc i d'haver escollit, novament, Malgrat de Mar com a municipi per a formar la meva família i continuar fent-hi arrels.

Em sento orgullós perquè és un poble amb una gent activa, una gent emprenedora, amb iniciatives, molt associativa, amb una gran capacitat de treballar en equip, de remar en una única direcció per tal de navegar cap a una destinació en concret.

Que les malgratenques i malgratencs som capaços de remar i, de fer-ho amb un objectiu comú ha quedat més que demostrat en aquesta darrera Festa Major de Sant Roc! Una Festa Major que ha estat protagonitzada per les associacions de la nostra vila ja que, gràcies a la seva gran tasca, hem pogut gaudir d'actes com calen.

Si heu anat seguint el programa haureu vist com els actes més esperats, organitzats i engrescadors són aquells pensats, treballats i portats a terme pels propis malgratencs. Actes que han tingut un gran èxit com ara la Marató del Banc de Sang, la trobada de Gegants, el correfoc, la Tabalada, la XVIII Nit de la Sardana, XXXV Concurs de pintura ràpida, la XXIV Cursa de 10km, la III Cursa del Miner de Ferro, la xocolatada popular pels més menuts o la trobada de puntaires, entre altres.





L'acte on ha quedat més clar que els malgratencs sabem treballar en equip, agrupar associacions i no voler prendre protagonisme per sobre de cap altre, ha estat en un dels grans actes estrella, la visita nocturna guiada de la Festa dels Empestats, que ha servit per conèixer millor la nostra història, per fer pinya entre els veïns, per demostrar que som capaços de fer junts, un poble millor i diferent i, sobretot situar Malgrat de Mar en el mapa. (Escolteu entrevista a La Xarxa l'antiga ComRadio

Només puc valorar negativament d'aquest darrer acte el fet que l'equip de govern (PSC_PP) no dotés els recursos necessaris per tal de controlar el trànsit, i així evitar que aquest fos un element de perillositat i gran entorpiment acústic. Però no n'hi havia prou, sinó que els allà presents varem patir la recollida dels contenidors d'escombraries just davant d'una de les escenes, amb tot el que li acompanya, sorolls, males olors, etc.

Espero que la màxima autoritat del municipi, la Sra Campoy, que anava en el mateix grup que aquells que ens va tocar viure aquesta desagradable situació, sentis la meitat de vergonya que vaig sentir jo i, en prengués nota per tal que no es torni a repetir.

Dit això, no puc passar per alt el paper que ha fet l'equip de govern (PSC-PP) en aquesta Festa Major, començant per organitzar un pregó amb un format poc adequat. Un espectacle que com a tal, no tinc res a dir i ,que no criticaria si estiguéssim parlant d'una obra de teatre. Però el pregó, és l'acte per excel·lència més esperat d'una Festa Major, ja que dona el tret de sortida d'aquesta i, per tant, és obert a tots els públics, joves i grans, nens i avis. Trobo totalment intolerable que es contracti un “full monty” en tota regla, seguit d'un continuat to irònic amb critiques cap a tots els sectors. Entenc que en un pregó es pugui fer una certa ironia cap als polítics però, és inadmissible que es critiqui a la resta de sectors, el comerç, les escoles, les religions, els potencials històrics del poble, els indrets com ara la platja, l'hosteleria, etc. Però el més desagradable, es veure i viure la incomoditat dels públic i que als únics que sembla que els fes gràcia fos a l'Alcaldessa i als seus regidors de govern (PSC-PP). És realment preocupant...


Però continuem fent una ullada als actes que ha organitzat l'excel·lentíssim Ajuntament, si obriu el programa  de FestaMajor, pel dia 13 d'agost, que ens hi trobem? sorpresa! Commemoració del centenari de l'actual edifici consistorial, un acte que dos dies abans encara no sabien com ni què es faria i què ningú abans n'havia sentit a parlar, tret del regidor de Cultura.

Els grups a l'oposició ja estem acostumats a les males formes de fer del govern de Malgrat, però els malgratencs no es mereixen que se'ls tracti d'aquesta manera.

Un acte com aquest mereix una solemnitat, seriositat, seguir un protocol com cal i donar-li el ressò que li pertoca. Són moltes les personalitats, ex-regidors, secretaris i interventors, treballadors de l'ajuntament, entre d’altres, que han passat per aquest edifici. I no s'ha convidat a caps d'ells! Vergonyós.

En el darrer ple municipal el grup municipal de CiU varem demostrar, per una banda, la sorpresa que havíem tingut en veure en el programa aquest acte i, per l'altra, la disconformitat de com s'havia gestionat. El regidor de cultura ens va prometre que rebríem una invitació i se'ns informaria de tot. Per cert, una invitació que a dia d'avui encara no hem rebut.

Tot plegat, com deia al principi, un Festa Major molt lluïda i salvada pels mateixos protagonistes: Els malgratencs i malgratenques motors de la vida del nostre poble.

Aquesta celebració ens permet comprovar que tenim un poble amb un motor de malgratencs que treballa remant ben fort cap a una direcció mentre que el timó és portat, pel govern PSC-PP, en l'altre direcció, provocant que aquest gran vaixell de malgratencs vagi a la deriva.

Per sort ja són molts els que desitgem que els vents canviïn i el timó passi a altres mans per poder fer el trajecte sense preocupacions sabent que arribarem a bon port.



Espero que tot i el temporal hàgiu gaudit d'una bona diada de Sant Roc.

6 comentaris:

  1. I de barrakes no en dius res ara? De l'exposició de Félix Cardona, que? Plantada de besties? Ball de FM? Si qui ha de pilotar la nau els propers anys sou tu i la Neus, ja t'avanço per endavant que "ni farts de vi" us voto. Abans voto en blanc o m'abstinc.

    ResponElimina
  2. Molt respectable la teva opinió. De fet, qui fa aquesta mena de comentaris tampoc acostuma a ser "de la corda". Per tant, benvolgut anònim, vota qui vulguis. Aquesta és la grandesa de la democràcia, i també és democràtic desitjar canvis després de tants anys. Som molts els que pensem que un canvi seria molt positiu per Malgrat i, sincerament, si el canvi l'ha de conduir algú, avui per avui l'opció més clara és aquesta.

    ResponElimina
  3. L'escrit està totalment encertat i de les barraques ja s'ha parlat en altres ocasions per tant l'anòmim primer pixa fora de test. Els vots son la riquesa de les eleccions, mentrestant com a malgratenc puc opinar lliurement i tant en Jofre com la Neus Serra son dels millors preparats per portar la nau els propers anys. No sòc de l'olla pero si observador de la política municipal

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de que siguin els més preparats no ho decidirà ni la Neus ni en Jofre, ho decidirà en tot cas CiU Malgrat. Encara no està decidit!

      Elimina
    2. Evidentment jo no he parlat de noms en concret, en aquest pots. La federació ha de fer tots els processos democràtics interns i afrontar les properes eleccions amb les persones que estimi mès oportunes. Ara per ara hem de treballar perquè el nostre grup municipal faci tot allò que està a les seves mans per millorar Malgrat.

      Elimina
  4. Totalment d'acord. L'acte del centenari infumable. Sobre l'exposició de Félix Cardona que el primer comentari demana que es parli li dono la meva opinió d'assistent. L'exposició interessant. L'acte de presentació llastimós com sempre. Aquest consistori no sap organitzar res que estigui a l'alçada de les circumstàncies o m'ho sembla a mi?.

    ResponElimina