#FetsxCat

#FetsxCat

dijous, 7 de novembre del 2013

Les farmàcies diem prou!


Avui, novament, els farmacèutics i les farmàcies tornem a ser el plat del dia dels telenotícies i, és  que fa molts mesos que patim, malauradament com la majoria de sectors, la gran crisi econòmica. Tot i això, fem grans esforços per modernitzar les nostres oficines, posar imaginació al dia a dia, ampliar mercat i producte, etc  i tot per mirar de sortir endavant i continuar aixecant la persiana.

Alguns estareu pensant, normal, és el que toca quan un vol que el seu negoci funcioni. Doncs sí som un negoci “privat” però,  amb una gran casuística, que treballem per donar un servei públic i, tot i ser privat, tenim un principal client que es diu: estat i que ell mateix amb “decretazos” es marca el preu que vol pagar per medicament. Ah! I el pot canviar tantes vegades com vulgui  i, quan vulgui, sense previ avís.

Durant anys, el govern de l’estat, a pres mesures contra les farmàcies i la indústria farmacèutica i, el sector les hem acceptat amb resignació. Fins i tot, hem hagut d’acatar fer de recaptadors de hisenda amb el “famós” copagament.

Avui, ens manifestem. Avui, diem prou! Prou a la situació que vivim. Tot i ser conscients que tothom ho està passant malament. Però no podem permetre que el govern de l’estat espanyol ens continuï oprimint. Donem un servei públic, de qualitat, encarat a la salut dels nostres pacients. Som la primera línea de batalla, a primera línia de foc, els primers a qui el malalt s’apropa a demanar consell. Una tasca que hem fet sempre i, tot i el moment, continuem fent amb professionalitat, rigor i moltes ganes, tal i com ens mana el jurament hipocràtic. Però en canvi,  som els menys considerats del sector, som aquells  que l’estat pot deixar de pagar amb  premissa de que ells ja podran. Sempre han pogut!

Doncs no, avui diem PROU.

Prou d’utilitzar l’excusa de que les competències son de la Generalitat de Catalunya. Prou  d’utilitzar l’excusa de  la independència, del nostre país,  per posar-nos en contra del CATSalut o del govern del MH President Mas.   Els farmacèutics tenim molt clar qui no ha pagat el FLA (Fondo de Liquidez Autonómica) o ha bloquejat els ICO per fer el pagament a proveïdors. Tenim molt clar els impostos que paguem els catalans a l’estat espanyol i els diners que mai tornen. Per tots aquests motius, estem cansats que l’estat ens utilitzi, i ens pretengui manipular.


DIEM PROU! Nomes hi ha un camí i, aquest ja no té retorn.



3 comentaris:

  1. En el teu perfil afagueix-hi ademés de polític, farmacèutic així s'entendrà millor el teu article.

    ResponElimina
  2. Que n'opina el teu jefe del deute que té la Generalitat amb la seva farmàcia?

    ResponElimina
  3. El que ell opini li pots venir a preguntar directament. Jo puc parlar en boca meva.Puc afirmar que 1. acabem de cobrar els mesos de novembre i desembre del 2012 i maig del 2013. encara ens faltarà setembre octubre d'enguany... ara tenim molt clar que qui encara no ha pagat el FLA és l'estat espanyol i no pas la Generalitat com afirmes al teu.comentari.

    ResponElimina