#FetsxCat

#FetsxCat

dimecres, 10 d’agost del 2011

Més del mateix...

Des del darrer post han passat moltes coses, moltes novetats, entre d’altres els primers plens de la legislatura, al primer ple va tocar distribució del cartipàs i retribucions.

El segon ple vaig tenir l’honor i la responsabilitat d’exercir de portaveu del grup municipal de Convergència i Unió. El ple en si, i tal com és de rigor un mes d’agost, pocs punts en l’ordre del dia.

Es preveia que havia de ser un ple tranquilet, a la Sra. Alcaldessa Campoy li va molestar força que fes jo les intervencions. Tot contestant amb to i forma fora de lloc. Potser no ha entès, encara, que hom es presenta per treballar pel poble, per transmetre el que els vilatans volen i, no per seure en una cadira del plenari a aixecar el ditet. Entenc que si alguns del seu voltant ho fan pugui pensar que la resta també, però no és el cas dels regidors del grup que en formo part.

Durant el decurs del ple, “una servidora” (tal i com ella s’anomena) em deia; si un dia vostè mana, “sendarà compte” que un no pot fer el que vol: doncs bé si jo estigués assegut a l’altre cantó faria les coses d’una altra manera. Començant per voler un consens i diàleg amb tots els membres del consistori, intentant no crear fractures ni situacions de tensió, sobretot amb els nous electes. No pots pretendre que l’oposició no et fiscalitzi, (és la seva feina) i, més si el tracte vers a ells és despectiu.

A l’inici del mandat demanàvem que fos una nova etapa basada en el consens, la transparència, el treball conjunt pel municipi. Això és el que volem però, per poder-ho dur a terme cal que el govern (PSC-PP) hi posin de la seva part.

Sembla ser que no han entès el resultat de les urnes, per aquest motiu segueixen com sempre, arraconant als grups de l’oposició de la majoria de llocs que poden. Com per exemple al consell d’administració de l’empresa turística on la proporcionalitat no respecta el plenari. Així, doncs , configuren aquest consell amb 5 representant del PSC i 1 del PP i 3 representants del sector turístic. Entenen, doncs, que els estatuts de l’empresa turística permeten fins a 12 representants, no entenem quin problema tenen en que els 3 portaveus de l’oposició en formin part. (Varem fer la proposta però com és habitual no van voler fer cas).

Veiem que la forma d’entendre el diàleg, consens i treball pel poble és molt diferent

3 comentaris:

  1. Jofre, no siguis tant agosarat que ves per on, com podeu acabar aquest mandat si a l'oposició o bé governant formant part del seu equip. Per això només cal salvaguardar certs esculls que per aquest motiu calen prudència i no fer sang de coses de forma.

    ResponElimina
  2. Jofre siguis agosarat, per carques i apalancats ja els tenim a ells

    ResponElimina
  3. Aquest primer comentari és un pèl estrany, no?. No l'entenc. No és ICV que entra al govern?

    ResponElimina